alert-icon

HEEFT U VRAGEN OVER WAT WIJ DOEN AAN DE COVID-19 SITUATIE? LEES HIER WAT WIJ DOEN

alert-icon

Boek nu je kamp voor 2021!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder een lijst met vragen die bij ons veel gesteld worden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via een van onze contact opties!

Wanneer moet ik aanwezig zijn?

onze kampen starten op maandag om 10 uur, wij kunnen jullie vanaf 09.45 uur ontvangen. Als iedereen is aangemeld maken we een tour over het park zodat iedereen weet wat er waar plaats zal gaan vinden u als ouder bent uiteraard welkom om deze tour bij te wonen. Acht u dit als onnodig bent u na het aanmelden van u zoon of dochter vrij om eerder te vertrekken.

Wanneer moet ik opgehaald worden?

De kampen zijn op vrijdag om 16.30 uur afgelopen, we vragen dan ook of jullie tussen 16.00 en 16.30 opgehaald kunnen worden.

Waar is het kamp?

Het kamp vind plaats op het volgende adres:

Europarcs Resort de Biesbosch
Rijksstraatweg 186
3316 EJ Dordrecht

Let op er is geen openbaar vervoer naar deze locatie

Kunnen jullie mij ophalen van het station?

Dit is mogelijk na overleg.

Ik heb geen vervoer, hoe kan ik bij jullie komen?

Mocht je geen vervoer hebben neem dan even contact met ons op, wie weet kunnen we iets regelen voor je!

Wat moet ik meenemen?

Wij sturen je na de boeking een paklijst toe, hierin staat wat je mee moet nemen!

Moet ik geld meenemen?

Het is niet nodig om uw zoon of dochter geld mee te geven. Het kamp is inclusief eten, tussendoortjes en voldoende drinken.

Ik wil met mijn vrienden/broertje/zusje boeken, kan dat?

Zeker, geef bij de boeking op waar we rekening mee moeten houden dan zorgen wij dat dit gebeurd! Mocht je met een groep willen komen dan kan dat ook! bekijk dan deze pagina

Ik heb een medische conditie of andere bijzonderheden, kunnen jullie hier rekening mee houden?

Uiteraard proberen we overal rekening mee te houden, echter komen we in dergelijk situaties graag in contact met elkaar om te kijken welke wegen er bewandeld moeten worden om een kamp mogelijk te maken voor u zoon of dochter.

Moet je heel sportief zijn voor dit kamp?

Bij ons is iedereen welkom, de sporten achter de boot beoefen je individueel waardoor onze instructeurs zich uitstekend kunnen aanpassen naar jouw niveau. Tijdens het kitesurfen wordt de groep in maximaal 3 personen per instructeur ingedeeld, hierdoor kunnen wij ook daar het les programma op maat maken. Wij vinden het het allerbelangrijkste dat de deelnemers plezier beleven van de sporten. Een zomerkamp moet een gave ervaring zijn waar nog lang over wordt nagepraat. Ondanks dat onze instructeurs goed geschoold zijn is enige affiniteit bij de deelnemer goed voor de beleving van u zoon of dochter.

Ik heb geen ervaring met watersport, maakt dit uit?

Nee het is absoluut geen vereiste om al ervaring te hebben in watersport. Onze instructeurs zijn allemaal ervaren sportinstructeurs en gaan altijd de uitdaging aan om iemand het watersportvirus over te dragen. Een zwemdiploma is wel een vereiste.

Ik heb mijn eigen uitrusting, mag ik dit meenemen?

Deze keus laten wij altijd bij de deelnemer zelf. Het is niet nodig omdat watersportcentrum Board Academy in principe alles heeft om de watersporten te beoefenen. Echter snappen wij ook dat je eigen materiaal toch altijd het fijnst is, dus dit mag op eigen verantwoording uiteraard mee op kamp.

Wat eten we op het kamp?

Wij hebben een variatie aan diverse gezonde en vooral lekkere maaltijden samengesteld, uiteraard hebben we ook een BBQ, maar we houden rekening met jullie activiteiten en passen hier de maaltijden en tussendoortjes op aan!

Ik heb allergieën of volg een dieet, houden jullie hier rekening mee?

Hier kunnen we zeker rekening mee houden, geef het wel van te voren aan zodat we e.e.a. kunnen overleggen.

Wat als mijn kind zich niet thuis voelt?

Door onze goed opgeleide instructeurs weten we veel over groepsdynamiek, wij begeleiden de groep en dus ook uw kind zodat deze situatie voorkomen kan worden. Er is altijd begeleiding zelf ’s nachts. Komen we er echt niet uit dan zullen we zeker bellen om te overleggen. Maar in onze ervaring gebeurd het zelden!

Ik zie diverse activiteiten, zijn sommige gevaarlijk?

Hoewel je vaak prachtige foto’s ziet van sprongen hoog boven water, zorgen wij dat onze activiteiten aangeboden worden op het niveau van de deelnemers. In onze ervaring is deelname net zo risico vol als een potje voetbal tijdens een gymles. Wij laten onze deelnemers niets doen waar ze nog niet klaar voor zijn en zien er op toe dat ze niet overmoedig het water op gaan.

Kitesurfen is ook niet gevaarlijk zolang je weet waar je mee bezig bent. Het is belangrijk dat jij leert kitesurfen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Onze instructeurs zijn dan ook allemaal gecertificeerd.

Is er ook ruimte voor ontspanning?

Wij zorgen voor een gebalanceerd programma, zodat er ook genoeg rust is. Zo hebben we een film en spelletjes avond en zorgen we ook voor rust momenten tussen de activiteiten in.

Kan ik tijdens het kamp mijn kinderen bereiken?

Tuurlijk, bel dan onze kamp coordinator deze zorgt dat er contact gelegd wordt.

Mag ik mijn telefoon meenemen?

Ja, maar deze gebruiken wij niet tijdens de activiteit. Meenemen is geheel op eigen risico aangezien we vaak op het water zijn 😉

Ik ben iets vergeten tijdens het kamp, kunnen jullie dit opsturen?

Wanneer je iets vergeten bent neem dan contact met ons op, wij kijken of we het kunnen vinden en bespreken de beste manier om het weer bij je terug te krijgen.

Wat doen we als er geen wind is of het weer is te slecht om te kitesurfen?

Wij bekijken elke dag de windvoorspellingen en beslissen een dag van te voren of de kitesurflessen door kunnen gaan. Geen wind, niet getreurd. Wij beschikken over meerdere uitdagende activiteiten. Je kunt hierbij denken aan wakeboarden, suptocht, longboardtour of archery tag…

Als het weer te slecht is om buitenactiviteiten door te laten gaan bieden wij altijd een alternatief programma. Mocht het echt de hele week tegen zitten dan kunnen wij uitwijken naar een indoor skibaan in de buurt van het kamp. Op het vakantiepark waar het kamp plaatsvindt kunnen wij gebruik maken van een binnenzwembad, binnenspeeltuin en natuurlijk onze te gekke kamphuizen.

In de biesbosch kun je toch niet kitesurfen?

Dat klopt inderdaad, daarom zullen wij elke dag ongeveer 30 minuten heen en weer rijden naar het strand. De kitesurflessen vinden voornamelijk plaats bij de Grevelingendam en de Oesterdam. Wij hebben voor deze locaties gekozen omdat je hier overal kunt staan en het vaak niet zo druk is. Je kunt dus de eerste beginselen van het kitesurfen onder comfortabele omstandigheden leren. Dit ervaren wij als belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen.
Zo kun je wel gebruik maken van ons te gekke kamphuis en misschien zelfs wel onze boten 😉

Wat doen jullie als ik het kitesurfen spannend vind?

Kitesurfen kan spannend zijn, maar wij bouwen het zo op dat jij altijd met een relaxt gevoel in het water staat. Wij beginnen met een powerkite (matrasvlieger). Nadat jij dit onder controle hebt gaan we verder met een echte kitesurf kite maar beginnen op korte lijnen dit zorgt ervoor dat de krachtsopbouw minimaal is. En natuurlijk heb jij als cursist altijd zelf de touwtjes in de hand. Gaan we te snel mag je dat altijd aangeven.

Hoe ziet de opbouw van een kitesurfles eruit?

Elke kitesurfles duurt 3 uur, wij vormen groepjes van 3 tot 4 personen per instructeur. Samen gaan jullie met 1 kite het water in en deze verdelen jullie onderling. Elke les begint met een kort stukje theorie waarna jullie het water in gaan om zoveel mogelijk plezier te beleven.

We hebben de les altijd in kleine groepjes van 3 deelnemers. Samen met je vrienden deel je de kite, zodat we af en toe ook even kunnen uitrusten en leren van elkaar. Uiteraard delen we deze groepjes dagelijks in adhv je vorderingen, blijf je liever bij je beste vriend mag dat natuurlijk ook gewoon. Zoals met bijna alle sporten op en rondom het water beginnen we met een klein stukje theorie zodat je nooit onvoorbereid te water gaat. Eénmaal in het water blijven we in kleine stapjes werken zo beginnen we met ‘’body draggen” (jezelf zonder board door het water laten trekken middels de vlieger) om daarna in kleine stappen het board te gaan gebruiken.

Ik wil graag met een vriend/vriendin komen maar ik wil kitesurfen en hij/zij wilt wakeboarden, kan dit?

Onze activiteiten voor het kiten en wakeboarden zien er overdag wel anders uit maar ‘savonds komen beide kampen bij elkaar om te eten en wellicht een gezamenlijk avond programma te ondernemen. Je ziet elkaar dus zeker gedurende de week! Mocht je op kamp komen en beide iets anders willen doen geef dit dan wel even aan bij de boeking dan zorgen wij dat jullie elkaar sowieso tegen komen tijdens het kamp!

Heb je vragen? of wil je inschrijven?