alert-icon

HEEFT U VRAGEN OVER WAT WIJ DOEN AAN DE COVID-19 SITUATIE? LEES HIER WAT WIJ DOEN

alert-icon

Boek nu je kamp voor 2021!

Leer
kitesurfen!

Kom op Kitesurfkamp!

Zeker weten de tofste week van je zomervakantie!

Boardacademy organiseert samen met Salt kitesurfschool een kitesurfkamp. Doe mee aan dit uitdagende kitesurfkamp en leer, ervaar de eerste beginselen van deze te gekke watersport!

Tijdens de zomerkampen maken we gebruik van opgeleide instructeurs van Board Academy en Salt kitesurfschool. De watersportschool werkt uitsluitend met instructeurs in het bezit van een VOG. Elke instructeur die werkzaam zal zijn tijdens de kampen is vanuit eerder genoten opleidingen bevoegd om een pedagogische verantwoording te dragen. Het sociale welzijn van onze deelnemers is één van onze speerpunten.

Uiteraard zijn wij als kitesurfers afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Geen wind tijdens het kamp, niet getreurd. Wij beschikken over genoeg leuke andere activiteiten zoals: Wakeboarden, suppen, longboarden, Archery tag. Kortom, de hele week staan er te gekke activiteiten op het programma!

Maak nieuwe vrienden

Leeftijd & Locatie

Altijd aansluiting met mensen van jouw leeftijd!

Het kitesurfkamp is er gedurende iedere week van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag en geschikt voor jongeren van 12 t/m 17 jaar.

Gedurende vijf dagen lang ben je elke dag bezig met watersport! Twee dagdelen ben jij op het water om te wakeboarden achter de boot en 3 dagdelen leer je de eerste beginselen van het kitesurfen op het strand. Het kitesurfen begint bij een stukje theorie en hierna beginnen we met het besturen van een kite. Kite onder controle? Tijd om het water in te gaan en je eerste meters te varen maar het belangrijkste van allemaal, zo veel mogelijk plezier in het water!

Let’s Go!

Wil je ook een week vol watersport?

Boek dan nu!

Schrijf je nu in
Kitesurfen
en wakeboarden!

Programma

Fun in en op het water!

Elke kitesurfsessie is anders! Daarom worden de kitesurflessen gegeven op plekken waar op dat moment de windcondities het beste zijn, dit zijn voornamelijk de Grevelingen of Oesterdam. De groepen rijden 3 dagdelen van de week naar het strand waar ze worden onderverdeeld in groepen van 3 tot 4 personen per instructeur. Iedereen kan leren kitesurfen maar tijdens de lessen wordt voornamelijk gekeken naar de leercurve van het kind en hier wordt uiteraard rekening mee gehouden bij het indelen van de groepen.

De kitesurflessen zien er als volgt uit:
De eerste lesdag start de les met een kort stukje theorie, hierna gaan we de kite optuigen en leggen wij uit hoe het veiligheidssysteem werkt. Tijd voor actie! Snel het water in en jij gaat voor het eerst de grote kite besturen. Kite onder controle? Dan gaan we verder met een downwind bodydrag. Na de eerste les is het belangrijk dat jij de kite zelf kunt optuigen, landen, besturen en herstarten vanuit het water. De tweede lesdag starten we met de upwind bodydrag, het is belangrijk dat je deze helemaal onder controle hebt zodat je in diep water altijd terug bij je board kan komen. Tussendoor herhalen we verschillende oefeningen van de eerste les. Het doel van de tweede les is een gecontroleerde upwind bodydrag en beide kanten op een waterstart maken. We beginnen de derde lesdag met een korte herhaling van de eerste twee lessen. Daarna gaan we verder met de waterstart. Hierbij letten wij op de kitepositie en lichaamshouding. Doel van de derde les is zowel links als rechtsvoor starten en kleine stukjes varen.

FACILITEITEN

PROBEER AL ONZE ACTIVITEITEN TIJDENS ONS KAMP

Naast de wateractiviteiten hebben we ook verschillende landactiviteiten die tijdens het kamp aan bod komen. Denk hierbij aan:

– Longboarden (een groot skateboard)
– Suppen
– De mega trampoline, goed voor allerlei soorten tricks.
– Verschillende sporten en spellen

Ook kunnen we gebruik maken van alle andere faciliteiten van het park. Zo is er een sportveld wat te gebruiken is voor voetbal, basketbal en tennis, er is zowel een binnen- als buitenzwembad en een hele grote speeltuin met springkussens!

NOMNOMNOM!

Eten & Drinken

Actief zijn en Goed eten!

Jobe Summercamps is een intensieve week met sportieve activiteiten, er wordt veel van de deelnemers gevraagd. Voeding is dan ook een belangrijk aspect tijdens de kampen. Wij proberen een gebalanceerd voedingsschema te hanteren. Waarbij we naast de drie standaard maaltijden ook rekening houden met gezonde tussendoortjes. Hierbij mag u denken aan 2 stukken fruit per dag en mueslirepen als aanvullende snacks. Uiteraard moet er op een kamp ook worden genoten. Dit doen wij door ’s avonds chips aan te bieden en eten we op woensdag avond onze beroemde zelfgemaakte pizza. Daarnaast sluiten we het kamp af met de beste BBQ ever! Dergelijke maaltijden vullen we aan met een gezonde salade.

Let op: Mocht uw kind speciale eetwensen of allergieën hebben, dan horen wij dit graag. Hier houden wij ten alle tijden rekening mee!

Heb je vragen? of wil je inschrijven?